Skinkstekserveras med potatissallad, pepparrot och äpplemos

(0 st) Mitt betyg: 0

Skinkstekserveras med potatissallad, pepparrot och äpplemos

Ingredienser

20 portioner:
  • 3,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
Potatissallad:
  • 4 kg - Småpotatis (färsk eller delikatess, kokta och kalla)
  • 2 kg - Rotselleri (skalad)
  • 30 st - Vitlöksklyftor
  • 1,5 dl - Olivolja
  • 5 st - Salladskrasse (askar)
  • 7,5 dl - Majonnäs (egen eller färdig)
  • 2,5 dl - Crème fraiche
  • 1,5 dl - Fransk senap (grovkornig)
Äpple- och pepparrotsmos:
  • 6 dl - Äpplemos
  • Pepparrot (nyriven)
100 portioner:
  • 17,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
Potatissallad;
  • 20 kg - Småpotatis (färsk eller delikatess, kokta och kalla)
  • 10 kg - Rotselleri (skalad)
  • 150 st - Vitlöksklyftor
  • 7,5 dl - Olivolja
  • 25 st - Salladskrasse (askar)
  • 3,75 l - Majonnäs (egen eller färdig)
  • 1,25 l - Crème fraiche
  • 7,5 dl - Fransk senap (grovkornig)
Äpple- och pepparrotsmos;
  • 3 l - Äpplemos
  • Pepparrot (nyriven)
Skriv ut recept

Gör så här

Honungsmarinerad skinkstek:

Stek skinksteken i ugn, 1 timme 40 minuter på 140 grader. Höj därefter temperaturen till 160 grader och stek vidare till kärntemperaturen 65 grader. Låt därefter köttet vila minst 10 minuter innan tranchering.

Potatissallad:

Vispa samman majonnäs, crème fraiche och senap. Skär sellerin i fina kuber och koka dem mjuka i saltat vatten. Dela potatisen i fina bitar. Skala och krossa vitlöken med bredsidan på kniven och stek den långsamt i olivoljan tills den blivit gyllenbrun. Slå vitlöken och oljan i en rymlig skål och blanda i resterade ingredienser. Blanda samman allt och låt salladen vila en stund innan servering.

Äpple- och pepparrotsmos:

Smaksätt äpplemoset med riven pepparrot tills den har fått fin, pigg smak och blivit lagom stark.

Till servering:

Servera den trancherade skinksteken med det smaksatta pepparrots- och äpplemoset, potatissallad och garnera med krasse.