Skinkstekserveras med en gräddig pepparsås

(0 st) Mitt betyg: 0

Skinkstekserveras med en gräddig pepparsås

Ingredienser

20 portioner:
  • 3,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
Pepparsås:
  • 1,5 msk - Svartpeppar (hela korn)
  • 5 msk - Rosépeppar (hela korn)
  • 1,5 msk - Grönpeppar (inte i lag, hela torkade)
  • 2,5 dl - Gul lök (finhackad)
  • 100 g - Smör
  • 5 msk - Tomatpuré
  • 5 msk - Köttfond (koncentrerad, egen eller färdig)
  • 1 l - Vispgrädde
  • 5 dl - Mjölk (3%)
  • 5 msk - Japansk soja
  • Maizena
100 portioner:
  • 17,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
Pepparsås;
  • 7,5 msk - Svartpeppar (hela korn)
  • 3,75 dl - Rosépeppar (hela korn)
  • 7,5 msk - Grönpeppar (inte i lag, hela torkade)
  • 1,25 l - Gul lök (finhackad)
  • 500 g - Smör
  • 3,75 dl - Tomatpuré
  • 3,75 dl - Köttfond (koncentrerad, egen eller färdig)
  • 5 l - Vispgrädde
  • 2,5 dl - Mjölk (3%)
  • 3,75 dl - Japansk soja
  • Maizena
Skriv ut recept

Gör så här

Skinkstek:

Stek skinksteken i ugn, 1 timme 40 minuter på 140 grader. Höj därefter temperaturen till 160 grader och stek vidare till kärntemperaturen 65 grader. Låt därefter köttet vila minst 10 minuter innan tranchering.

Pepparsås:

Lägg pepparkornen i mortel och stöt dem tills de blivit fint krossade. Hetta upp en kastrull med smöret och fräs lök och pepparkorn ca 5 minuter på låg värme. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några minuter. Häll i fond, soja, grädde och mjölk under omrörning och låt såsen koka sakta 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Red av såsen med maizena.

Till servering:

Servera den trancherade steken tillsammans med pepparsåsen, pressad potatis och grönsaker. Toppa med lite stött peppar och hackad persilja.