Skinkstekserveras med krispig klyftpotatis och tzatziki

(0 st) Mitt betyg: 0

Skinkstekserveras med krispig klyftpotatis och tzatziki

Ingredienser

20 portioner:
  • 3,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
  • 1 dl - Vitlök (hackad)
  • 0,5 dl - Rosmarinblad (plockade, färska)
  • 0,5 dl - Oreganoblad (plockade, färska)
  • 0,5 dl - Cirtronskal (rivet)
Klyftpotatis:
  • 5 kg - Potatis (fast)
  • 1,5 dl - Olivolja (kraftig)
  • 1,5 dl - Oliver (skivade)
  • 2 dl - Soltorkade tomater (strimlade)
  • 200 g - Ruccola (småbladig)
Tzatziki:
  • 3 st - Slanggurka
  • 5 st - Vitlöksklyftor (finhackade)
  • 1 l - Matlagningsyoghurt
  • 0,75 dl - Olivolja (kraftig)
100 portioner:
  • 17,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
  • 5 dl - Vitlök (hackad)
  • 2,5 dl - Rosmarinblad (plockade, färska)
  • 2,5 dl - Oreganoblad (färska, hackade)
  • 2,5 dl - Citronskal (rivet)
Klyftpotatis;
  • 25 kg - Potatis (fast)
  • 7,5 dl - Olivolja
  • 1 l - Oliver (skivade)
  • 1 l - Soltorkad tomat (strimlad)
  • 1 kg - Ruccola (småbladig)
Tzatziki;
  • 15 st - Slanggurka
  • 25 st - Vitlöksklyftor (finhackade)
  • 5 l - Matlagningsyoghurt
  • 3,75 dl - Olivolja (kraftig)
Skriv ut recept

Gör så här

Skinkstek:

Lägg vitlök, örter, citron och olja i en mixer. Kör till en grynig massa och massera in den i stekarna. Stek skinksteken i ugn, 1 timme 40 minuter på 140 grader. Höj därefter temperaturen till 150 grader och stek vidare till kärntemperaturen 65 grader. Låt därefter köttet vila minst 10 minuter innan tranchering.

Klyftpotatis:

Skär potatisen i avlånga klyftor. Lägg dem på hålbleck och kör dem 10 minuter på ånga i ugn. Låt de sedan rinna av och svalna. Lägg över klyftorna på bleck och ringla på oljan, smaksätt med salt och svartpeppar. Stek dem i ugn, 200 grader i 25 minuter. Strö över oliver och tomater och vänd i rucolablad.

Tzatziki: 

Skölj gurkan och riv den grovt. Salta gurkan och låt den rinna av ordentligt. Vispa samman vitlök, yoghurt och olivolja, blanda i gurkan och smaka av med salt och svartpeppar.

Till servering:

Servera steken tillsammans med tzatziki, klyftpotatis och grönsaker. Toppa med lite nyhackad oregano.