Bourguignonpå fläsk och betor

(0 st) Mitt betyg: 0

Bourguignonpå fläsk och betor

Ingredienser

20 portioner:
  • 2 kg - Tulip Stekfläsk
  • 1 dl - Matolja
  • 12 st - Vitlöksklyftor (Skalade, krossade)
  • 8 st - Timjankvistar (färska)
  • 8 st - Lagerblad
  • 2,5 kg - Rödbetor (små, skalade och klyftade)
  • 1 kg - Morot (grovt slantade)
  • 1 kg - Palsternacka (grovt slantade)
  • 1,2 dl - Tomatpuré
  • 1,6 l - Rödvin (fylligt)
  • 1 dl - Köttfond (koncentrerad, egen eller färdig)
  • 3 dl - Syltlök (avrunnen)
  • 3 kg - Champinjoner (klyftade)
  • 3 msk - Rapsolja (kallpressad)
100 portioner:
  • 10 kg Tulip Stekfläsk
  • 5 dl - Matolja
  • 60 st - Vitlöksklyftor (skalade och klyftade)
  • 40 st - Timjankvistar (färska)
  • 40 st - Lagerblad
  • 12,5 kg - Rödbetor (små, skalade och klyftade)
  • 5 kg - Morot (grovt slantade)
  • 5 kg - Palsternackor
  • 6 dl - Tomatpuré
  • 8 l - Rödvin (fylligt)
  • 5 dl - Köttfond (koncentrerad, egen eller färdig)
  • 1,5 l - Syltlök (avrunnen)
  • 15 kg - Champinjoner (klyftade)
  • 2,25 dl - Rapsolja (kallpressad)
Skriv ut recept

Gör så här

Bourguignon:

Strimla fläsket i centimeterstora bitar. Stek fläsket i oljan på hög värme i en stor kastrull. Lägg i vitlök, timjankvistar, lagerblad, rödbetor, palsternackor och morötter, bryn ca 5 minuter. Klicka sedan i tomatpuré och låt bryna någon minut till under omrörning.

Tillsätt sedan vin, fond och vatten så att det precis täcker. Låt sjuda tills betorna är lagom mjuka, ca 20 min. Späd eventuellt med mer vatten. Bryn under tiden svamp och syltlök i rapsolja vid sidan av. Smaka av med salt & svartpeppar.

Till servering:

Servera med syltlök och nyhackad persilja.