Schnitzelserveras på klassiskt vis med potatissallad och mozarella

(0 st) Mitt betyg: 0

Schnitzelserveras på klassiskt vis med potatissallad och mozarella

Ingredienser

20 portioner:
  • 20 st - Tulip Schnitzel 140g
  • 4 st - Citron
  • 3 dl - Kruspersilja
Potatissallad:
  • 2,5 kg - Potatis (färsk eller delikatess)
  • 1,25 kg - Coctailtomater (blandade sorter)
  • 250 g - Babyspenat
  • 8 st - Mozarella (125g i lag, avrunnen)
  • 500 g - Basilika (färsk)
Dressing:
  • 1,5 dl - Olivolja
  • 1,5 dl - Vinäger (mild)
  • 0,75 dl - Honung (flytande)
  • 1 dl - Vitlök (finhackad)
Dressing
  • 1,5 dl - Rödlök (finhackad)
100 portioner:
  • 100 st - Tulip Schnitzel 140g
  • 20 st - Citron
  • 1,5 l - Kruspersilja
Potatissallad;
  • 12,5 kg - Potatis (färsk eller delikatess)
  • 6,25 kg - Coctailtomater (blandade färger)
  • 1,25 kg - Babyspenat
  • 40 st - Mozarella (125g i lag, avrunnen)
  • 2,5 kg - Basilika (färsk)
Dressing;
  • 7,5 dl - Olivolja
  • 7,5 dl - Vinäger (mild)
  • 3,75 dl - Honung (flytande)
  • 7,5 dl - Rödlök (finhackad)
  • 5 dl - Vitlök (finhackad)
Skriv ut recept

Gör så här

Dressing:

Skala och finhacka lök och vitlök. Vispa samman lök, olivolja, vinäger och honung till en dressing.

Potatissallad:

Dela och koka potatis. Skär tomat i klyftor, mozzarella i bitar och skölj spenat. Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål. Tillsätt dressing, blanda och smaka av med salt och svartpeppar.

Till servering:

Skölj och skär varje citron i 5 jämna skivor.

Stek eller fritera schnitzeln tills den är genomstekt och gyllenbrun. Lägg köttet på tallrikar eller fat tillsammans med potatissallad och en skiva citron. Strö över hackad persilja.