Schnitzelserveras med chimichurripotatis och mangosås

(0 st) Mitt betyg: 0

Schnitzelserveras med chimichurripotatis och mangosås

Ingredienser

20 portioner:
  • 20 st - Tulip Schnitzel 140g
Potatis:
  • 5 kg - Potatis (små)
  • 1 dl - Rapsolja
  • 1 dl - Flingsalt
Chimichurri:
  • 1 l - Persilja (bredbladig)
  • 1 l - Koriander (färsk)
  • 2,5 dl - Schalottenlök
  • 2,5 msk - Vitlök
  • 2,5 msk - Röd chilli (färsk)
  • 5 dl - Rapsolja
  • 1,5 dl - Citron (pressad)
  • 1,5 dl - Lime (pressad)
Mangosås:
  • 4,5 dl - Mango chutney
  • 4,5 dl - Crème fraiche
  • 1 dl - Cirtron (pressad)
  • Tabasco (eller annan chillisås)
100 portioner:
  • 100 st - Tulip Schnitzel 140g
Potatis;
  • 25 kg - Potatis (små)
  • 5 dl - Rapsolja
  • 5 dl - Flingsalt
Chimichurri;
  • 5 l - Persilja (bredbladig)
  • 5 l - Koriander (färsk)
  • 1,25 l - Schalottenlök
  • 2 dl - Vitlök
  • 2 dl - Röd chilli (färsk)
  • 2,5 l - Rapsolja
  • 7,5 dl - Citron (pressad)
  • 7,5 dl - Lime (pressad)
Mangosås;
  • 2,25 l - Mango chutney
  • 2,25 l - Crème fraiche
  • 5 dl - Citron (pressad)
  • Tabasco (eller annan chillisås)
Skriv ut recept

Gör så här

Potatis:

Skölj potatis med skal och lägg på bleck, ringla över olja och salta. Rosta i ugn på 180⁰C i ca. 25 minuter.

Chimichurri:

Finhacka persilja, koriander, schalottenlök, vitlök och chilli. Vispa samman alla ingredienserna till chimichurrin i en bunke. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite honung om den är för syrlig. Blanda chimichurrin och potatisen precis innan servering.

Mangosås:

Vispa samman mango chutney, crème fraiche och pressad citron. Smaka av med chilisås, salt och svartpeppar.

Till servering:

Stek eller fritera schnitzeln tills den är genomstekt och gyllenbrun. Servera schnitzeln tillsammans med chimichurripotatis, mangosås, sallad, några kvistar koriander och en limeklyfta.