Stekt fläskserveras med lök- och grönpepparsås

(0 st) Mitt betyg: 0

Stekt fläskserveras med lök- och grönpepparsås

Ingredienser

20 portioner:
  • 3 kg - Tulip Stekfläsk
  • Olja (till stekning)
Potatis:
  • 5 kg - Potatis
  • 5 dl - Gräslök (finskuren)
Lök- och grönpepparsås:
  • 2 kg - Gul lök (skivad)
  • 100 g - Smör
  • 1,5 l - Mjölk
  • 1 l - Grädde
  • 1 dl - Japansk soya
  • 2 msk - Köttfond (koncentrerad, tex kalvfond)
  • 5 msk - Grönpeppar (i lag, avrunnen)
  • Maizena
100 portioner:
  • 15 kg - Tulip Stekfläsk
  • Olja (till stekning)
Potatis;
  • 25 kg - Potatis
  • 2,5 l - Gräslök (finskuren)
Lök- och grönpepparsås;
  • 10 kg - Gul lök (skivad)
  • 500 g - Smör
  • 7,5 l - Mjölk
  • 5 l - Grädde
  • 5 dl - Japansk soya
  • 1,5 dl - Köttfond (koncentrerad, tex kalvfond)
  • 7,5 dl - Grönpeppar (i lag, avrunnen)
  • Maizena
Skriv ut recept

Gör så här

Lök- och grönpepparsås:

Fräs löken sakta i smöret tillsammans med grönpepparn. Den skall steka långsamt, ca 20 minuter tills den blivit gyllenbrun och karamelliserad. Slå på mjölk, grädde, fond och soja. Låt det koka sakta 10 minuter. Red av med maizena om Du önskar tjockare sås.

Potatis:

Koka potatisen i saltat vatten, slå av dem och strö på gräslök.

Till servering:

Stek fläsket knaprigt och lägg det på bleck för varmhållning. Börja med lite olja på stekbordet så blir fläsket knaprigare. Det går också bra att steka fläsket på ”stekbleck” i ugnen.

Servera fläsk, sås och potatis tillsammans med sallad och råa grönsaker, strö på hackad gräslök.