Pannbiffserveras med vitlöksmos och kall krassesås

(0 st) Mitt betyg: 0

Pannbiffserveras med vitlöksmos och kall krassesås

Ingredienser

20 portioner:
  • 20 st - Tulip Pannbiff 125g
Vitlöksmos:
  • 100 g - Vitlöksklyftor (skalade)
  • 5 dl - Rapsolja
  • 5 kg - Potatis (mjölig sort)
  • 500 g - Smör
  • 4 dl - Vispgrädde
  • 4 dl - Mjölk
  • Gräslök
Krassesås:
  • 1 l - Crème Fraiche
  • 0,75 dl - Wasabi (paste eller i utrört pulver)
  • 5 dl - Gröna ärtor
  • 0,75 dl - Pressad citron
  • 4 st - Smörgåskrasse (askar)
100 portioner:
  • 100 st - Tulip Pannbiff 125g
Vitlöksmos;
  • 500 g - Vitlöksklyftor (skalade)
  • 5 dl - Rapsolja
  • 25 kg - Potatis (mjölig sort)
  • 2,5 kg - Smör
  • 2 l - Vispgrädde
  • 4 l - Mjölk
  • Gräslök
Krassesås;
  • 5 l - Crème Fraiche
  • 3,75 dl - Wasabi (paste eller utrört pulver)
  • 2,5 l - Gröna ärtor
  • 3,75 dl - Pressad citron
  • 20 st - Smörgåskrasse (askar)
Skriv ut recept

Gör så här

Vitlöksmos:

Skiva vitlök och fräs försiktigt i olja under några minuter. Skala och dela potatis, lägg i kastrull tillsammans med vitlök. Tillsätt vatten så att det täcker, smaksätt med salt. Koka potatisen mjuk, slå av vattnet och låt ånga av.

Värm grädde och mjölk tillsammans. Vispa sönder potatisen, därefter tillsätt gräddmjölk samt smör. Vispa till ett luftigt mos och smaka av med salt och peppar. Toppa moset med finskuren gräslök.

 Krassesås:

Mixa crème fraiche, wasabi, ärtor och citron till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och wasabi. Avsluta med att röra i skuren krasse.

Till servering:

Stek eller värm biffarna i ugn. Lägg upp på tallrikar eller fat och servera tillsammans med vitlöksmos och krassesås med lite skuren krasse.