Pannbiffserveras med ratatouille och fetacremé

(0 st) Mitt betyg: 0

Pannbiffserveras med ratatouille och fetacremé

Ingredienser

20 portioner:
  • 20 st - Tulip Pannbiff 125g
  • 2 dl - Kruspersilja (finhackad)
Ratatouille:
  • 4 st - Rödlök
  • 4 st - Aubergine (små)
  • 6 st - Röd paprika
  • 4 st - Grön zucchini (små)
  • 12 st - Tomat
  • 1 dl - Olivolja (kraftig)
  • 1,5 l - Krossad tomat
  • 1 msk - Rapsolja
  • 1 dl - Vitlök
  • 4 msk - Persillade (torr krydda)
  • Färska örter (timjan, oregano och lagerblad)
Fetacremé:
  • 600 g - Fetaost
  • 1 l - Gräddfil
  • 200 g - Soltorkad tomat
100 portioner:
  • 100 st - Tulip Pannbiff 125g
  • 1 l - Kruspersilja (finhackad)
Ratatouille;
  • 20 st - Rödlök
  • 20 st - Aubergine (små)
  • 30 st - Röd paprika
  • 20 st - Grön zucchini
  • 60 st - Tomat
  • 5 dl - Olivolja (kraftig)
  • 7,5 l - Krossad tomat
  • 3 msk - Rapsolja
  • 5 dl - Vitlök (skivad)
  • 3 dl - Persillade (torr krydda)
  • Färska örter (timjan, oregano och lagerblad)
Fetacremé;
  • 3 kg - Fetaost
  • 5 dl - Gräddfil
  • 5 l - Gräddfil
  • 1 kg - Soltorkad tomat
Skriv ut recept

Gör så här

Ratatouille:

Skiva rödlök, aubergine, paprika, zucchini och tomat. Varva grönsakerna i bleck eller ugnsfasta serveringsfat med kant (20 portioner på 1/1 60 bleck). Ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs försiktigt i rapsolja några minuter och tillsätt sedan krossad tomat och kryddor. Låt det koka upp och koka på låg värme utan lock i 15 minuter. Häll tomatsåsen över grönsakerna och baka i ugn på 170⁰C i ca. 40 minuter (de ska vara mjuka, men inte överkokta).

Fetacremé:

Mixa fetaost, gräddfil och soltorkad tomat till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite vinäger om såsen känns för söt.

Till servering:

Stek eller värm biffarna i ugn. Lägg upp ratatouille på tallrikar eller fat, placera biffarna överst och servera tillsammans med fetacremé och finhackade örter.