Pannbiffserveras med coleslaw och kryddsmör

(0 st) Mitt betyg: 0

Pannbiffserveras med coleslaw och kryddsmör

Ingredienser

20 portioner:
  • 20 st - Tulip Pannbiff 125g
  • 4 dl - Rödbetsgroddar/Alfagroddar
Coleslaw:
  • 2 kg - Salladskål
  • 5 dl - Créme Fraiche
  • 2,5 dl - Majonnäs
  • 5 msk - Apelsinjuice (koncentrerad)
  • 5 msk - Dijonsenap
Kryddsmör:
  • 150 g - Chorizo (färsk)
  • 200 g - Smör (rumstempererat)
  • 1,5 msk - Vitlök
  • 1,5 dl - Persilja (hackad)
  • 1,5 msk - Tomatpuré
  • 1,5 msk - Citronskal (rivet)
  • Tabasco
100 portioner:
  • 100 st - Tulip Pannbiff 125g
  • 2 l - Rödbetsgroddar/Alfagroddar
Coleslaw;
  • 10 kg - Salladskål
  • 2,5 l - Crème Fraiche
  • 1,25 l - Majonnäs
  • 7,5 dl - Apelsinjuice (koncentrerad)
  • 7,5 dl - Dijonsenap
Kryddsmör;
  • 750 g - Chorizo (färsk)
  • 1 kg - Smör (rumstempererat)
  • 1 dl - Vitlök
  • 7,5 dl - Persilja (hackad)
  • 1 dl - Tomatpuré
  • 1 dl - Citronskal (rivet)
  • Tabasco
Skriv ut recept

Gör så här

Kryddsmör:

Ta bort skinnet på korven, hacka fint och stek knaprig. Låt fettet rinna av och låt sedan chorizon svalna. Skala och finhacka vitlök. Lägg chorizo, vitlök, persilja, tomatpuré och citronskal i en bunke och vispa till ett fluffigt smör. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt tabasco efter smak.

Coleslaw:

Strimla och skölj kål, låt rinna av och torka ordentligt. Vispa samman crème fraiche, majonnäs, apelsinjuice och dijonsenap till en dressing och blanda i kål. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt coleslawn vila i kylen minst en timme.

 Till servering:

Stek eller värm biffarna i ugn. Lägg upp på tallrikar eller fat och servera tillsammans med kålsallad och en fin bit kryddsmör. Toppa med ett nystan groddar.