Femöring på pannbiffmed stekt ägg och rödvinsky

(0 st) Mitt betyg: 0

Femöring på pannbiffmed stekt ägg och rödvinsky

Ingredienser

20 portioner:
  • 20 st - Tulip Pannbiff 125g
  • 10 st - Gul lök
  • 200 g - Smör/Matfett
  • 20 st - Stekt ägg
Rödvinssky:
  • 250 g - Shalottenlök
  • 200 g - Palsternacka
  • 100 g - Rotselleri
  • 100 g - Smör/Matfett
  • 1 dl - Tomatpure
  • Örter - (tex: timjan, lagerblad, rosmarin
  • 1 l - Rött matlagningsvin
  • 1 l - Köttfond (egen eller från koncentrat)
  • 1,5 dl - Balsamicovinäger
  • Farinsocker
  • Maizena
100 portioner:
  • 100 st - Tulip Pannbiff 125g
  • 50 st - Gul lök
  • 1 kg - Smör/Matfett
  • 100 st - Stekt ägg
Rödvinssky;
  • 1,25 kg - Schalottenlök
  • 1 kg - Morot
  • 1 kg - Palsternacka
  • 500 g - Rotselleri
  • 500 g - Smör/Matfett
  • 5 dl - Tomatpuré
  • Örter (tex: timjan, lagerblad, rosmarin
  • 5 l - Rött matlagningsvin
  • 5 l - Köttfond (egen eller från koncentrat)
  • 7,5 dl - Balsamicovinäger
  • Farinsocker
  • Maizena
Skriv ut recept

Gör så här

Rödvinssky:

Skala och grovhacka schalottenlök, morot, palsternacka och rotselleri. Bryn i matfett. Rör i tomatpuré och kryddor, låt det bryna ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt vin, fond och vinäger. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 40 minuter. Smaka av såsen med farinsocker, salt och svartpeppar. För att få en simmigare sås, red av med maizena.

Tillagning:

Skala och skiva gul lök i 3 mm tunna skivor. Stek sakta och försiktigt i matfett, ca. 30 minuter, tills de blir gyllenbruna och karamelliserade. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite vinäger och farinsocker.

Stek eller värm biffarna i ugn. Lägg upp på tallrikar eller fat, skeda på lök och sky och avsluta med ett stekt ägg. Servera tillsammans med potatis och sallad.

Till servering:

Serveras bäst med kokt eller pressad potatis, krasse och lite hackad persilja.