Previous Page  9 / 20 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 20 Next Page
Page Background

Spanskinsp

.

färsbiffar

medgrönsaker, saffranssås

ochpotatismos

9

INGREDIENSER

för

10

personer

20

st. Tulip Foodservice Spanskinspi-

rerade färsbiffar

65

g som värms enligt

anvisningarna på förpackningen.

Grönsaks- och saffranssås:

1

lök, finhackad

1

gul paprika, strimlad

1

grön paprika, strimlad

1

vitlöksklyfta, pressad

3

salladslökar, tunt skivat (både

det vita och något av det gröna)

3

msk olivolja

4

dl grädde

3

dl mjölk

1

dl vitt vin

1

dl fläskbuljong

1

chili, färskhackad

1

knivsudd saffran

1

tsk paprikapulver

Havssalt och nymalen peppar

Dekorera ev. med färskhackade

kryddörter.

Potatismos:

2

kg potatis

4

dl mjölk

100

g smör

Salt och peppar

TILLAGNING

Värm olivolja i en stekpanna, tillsätt

lök, paprika och vitlök och låt dem

svettas i

5

minuter utan att de tar

färg.

TiIlsätt salladslök, grädde, mjölk, vitt

vin, buljongtärning, chili, havssalt,

peppar och saffran. Låt sjuda i

5

minuter. Rör om då och då. Såsen

kan ev. redas om så önskas.

Skala potatisen och skär den grovt i

mindre bitar. Koka potatisen i osaltat

vatten. Häll av vattnet. Låt potatisen

svalna lite innan du mosar den med

en visp. Tillsätt mjölken lite i taget,

samtidigt som du vispar.

Tillsätt smöret och vispa moset en

stund till. Smaka av med salt och

peppar.