Previous Page  8 / 20 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 8 / 20 Next Page
Page Background

FÄRSBUFFÉ

MAGASINET

8

Köfte

- Turkiskinspirerad färsbiffmedhaydari

INGREDIENSER

för

10

personer

20

st. Tulip Foodservice Köfte –

turkiskinspirerade färsbiffar 60 g

som värms enligt anvisningarna på

förpackningen.

Haydari:

450

g fetaost

1

röd urkärnad paprika

1

dl stark ajvar (paprikarelish)

1

röd chili

3

vitlöksklyftor

1

näve sköljd bredbladig persilja

Nymalen peppar

250

g körsbärstomater, halverade

2

gurkor skurna i långa stavar

1

dl grovhackad bredbladig persilja

Salt och peppar

Turkiskt bröd

TILLAGNING

Mixa alla ingredienserna till haydarin

noggrant, men spara hälften av feta-

osten, paprikan och persiljan.

Tillsätt den sista fetaosten, paprikan

och persiljan och mixa hastigt tills

haydarin får en grov konsistens.

Smaka av med lite nymalen peppar.

Vänd ner gurk- och tomatbitar till-

sammans med persilja och smaka av

med salt och peppar.

Servera de varma färsbiffarna med

grönsaker, haydari och turkiskt bröd.